tiistai 29. syyskuuta 2009

myrskyluodon majakka

6 kommenttia:

 1. Tästä tykkään. Myskyä, upeat värit tuossa siintävässä saaressa / luodossa. Meren upeaa karuutta ja voimaa.

  VastaaPoista
 2. Ei noihin hyrskyihin koskaan kyllästy. Veden väri on juuri kuin se aamusella oli. Sininen on vaikea väri ja merimaisemistakin tahtoo tulla ilman suodinta sinisiä pläjäyksiä. Toivottavasti purtilonne on ensi kesänä ulkomeripurjehduskunnossa.

  VastaaPoista
 3. Juu, ja lomat niin pitkiä, että taas päästäisiin tuonne suuntaan matkaan.

  VastaaPoista
 4. Toivotaan sinne Kotkan puoleen oikein kunnon lomautuksia, jotta pääsette sieltä Suomenlahden venäjältä haisevasta pohjukasta väljemmille vesille, vaikkapa katsomaan Itämeren silmää. Siellä kyllä näkee merta, mutta saarina Nötö, Jurmo ja Aspo laivareitin varrella ovat kauniimpia kui Utö, vaikka silläkin on puolensa, ja olisi enemmänkin, jos armeija osaisi korjata jälkensä, vaikka niitäkin on, jotka katsovat romun kuuluvan saaren historiaan.

  Tärkeää on vain merenkulku.

  VastaaPoista
 5. Ei opettajaa kuitenkaan lomauteta kesällä, hyvä idea, mutta toteuttamaton... Keväällä varmaan meillekin pamahtaa lomalappu.

  Täällä on muuten ollut tänä kesänä yllättävän kirkkaat vedet. Ollaan itsekin hämmästelty. Ihan vetävät vertoja Saaristomeren näkyvyydelle vuosi sitten. Ehkäpä meilläkin on toivoa?

  Nötö ja Jurmo ovat tuttuja, Aspo ei. Mutta kyllä mulle, majakkahullulle Utö on sentään jotain noihin muihin verrattuna. Se armeijan rojuisuus ja se hotelli nyt siellä vie kyllä vähän viehätystä.

  Juu, suolakiteet kasvoilla - ei voi parempaa ja tärkeämpää olla!

  VastaaPoista
 6. Kallen mielestä saarta ympäröivä vesi on huonossa kunnossa, mikä tarkoittaa lähinnä sitä, että matalan pohjoisrannan veden pinta kesäisin aivan liejuuntuu leväkasvustosta. Talvella ja kevätpuolella näkyy kevyesti viiden metrin syvyyteen.

  Jurmo on nähtävyytenä suosittu, mikä kai johtuu siitä, että se on sellainen lätty. Siellä on kyllä istutettua metsää.

  Nötö on lehtevä saari ja siellä on kesäkauppa. Mainituissa saarissa voi jokamiehenoikeudella telttailla, ja kai Utössäkin, Itäniityllä, mutta pääsaarikin on pieni ja karu ja helposti kuluva.

  En suosittele.

  VastaaPoista