keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

kuningaskalastajat


6 kommenttia:

 1. Komea otos pikku&pintakalojen kauhusta vaan mitä tekee alemman kuvan mies? Saaliin perkausta?

  VastaaPoista
 2. wiltteri

  Heittovavalla saa näistä vielä ruo'ottomista ruovikoista haenvötkäleitä. Muuten se hyvä kala, mutta syödessä tulee nälkä ruotojen kanssa nyhrätessä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, tähän aikaan ne on kai mätilastin turvottamia tai äkäisen nälkäisiä kudun jälkeen...yhtäkaikki, ruodokas kyllä mutta ihan ok ruokakala. Todella hyvää myös savustettuna!

  VastaaPoista
 4. wiltteri

  Kyllä se vain minulle passaa, kunhan lukulasit sattuu mukaan. Paistelen kevätkutuisten silakoidenkin mätipusit. Täällä periferiassa vielä kokonaisiakin silakoita saa.

  VastaaPoista
 5. täälläpäin kaupoissa kokonaiset silakat ovat harvinaisuus. Silloinjoskus kun vielä kalasti talvisin iskukoukuilla niin niihin hommattiin halpoja, hauelle kelpaavia silakoita syötiksi. Sitten piti siirtyä muikkuun kun kok. silakan saanti vaikeutui ja nyt ovat koukut maanneet varastossa jo turhan monta vuotta...

  VastaaPoista
 6. Kuopion suunnalla kuoretta pidettiin hyvänä täkykalana.

  Parahultainen pikkusilakka menee minkinrehuksi ja isommat fileerataan koneellisesti. Syöhän niitä koneestakin tulleita, mutta ovat niin puhtaaksi pestyjä, että pahville maistuvat, etenkin jos ovat vielä olleet pakkasessa. Sitäpaitsi ruodot jäävät, vaikka selkäruoto poistetaankin.

  VastaaPoista