lauantai 27. maaliskuuta 2010

pälvet laajenevat
Hanget vajuvat, pälvet laajenevat, jäät tummuvat, veneet paljastuvat lumen alta. Peippojen poikaparvet ovat tulleet. Tyttöpeipot tulevat vähän myöhemmin. Saari on vain välilaskupaikka. Täällä ne eivät pesi, joten niiden laulua ei kuule. Myös kiuruja on tullut ja kottaraisiakin. Talvehtineiden mustarastaiden joukkoon on saapunut muuttomatkalaisia. Muutaman soinnin mustarastaan laulua olen kuullut. Punarinnat hyppivät terhakkaasti peippojen joukossa. Eilen kävi nokkavarpunen näyttäytymässä. Niitä nähdään täällä joitakin keväisin. Lintumiehet kertoivat nähneensä tänään sarvipöllön. Jokin aika sitten saarelle jään yli harhautuneesta lehtopöllöstä ei ole ollut muutamaan päivään havaintoa. Se on luultavasti kuvitellut lentävänsä peltoaukean ylitse, mutta matka onkin venähtänyt pitkäksi. JT:n mielestä se menehtyy tänne, jollei ole jo menehtynyt. Myyriäkään ei nyt ole ja vesiä se ei lähde ylittämään. Toissa päivänä seitsemän merikotkaa nautiskeli paastonajan ateriaa, kuollutta kyhmyriä luultavasti. Niitäkin on suurin joukoin. Töyhtöhyyppiä on havaittu paluumuuttajina. Ne menevät ehkä Gotlantiin odottamaan peltojen sulamista. Haahkoja on saaren etelävesillä tuhatmäärin.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia uutisia ja kuvan lintu on jotenkin liikuttava.

  VastaaPoista
 2. Onpa siellä vilkasta. Täällä tuo harakkapariskunta saa edelleen odottaa lumen sulamista. Kelloselkä on pitkälle auki, koska Kallansillat on nyt ainoa aukioleva virtausväylä tietyömaan takia.

  VastaaPoista
 3. Tämä mustarastas oli totisesti vähän ressukka. Olisiko se pipi.

  VastaaPoista
 4. Tavallaan on vilkastakin. Kiikarimiehiä kuljeksii pitkin ja poikin, mutta ei ihan tavattomasti.

  Oli mukavaa seurata Kallansiltojen sulien laajenemista. Tein useimpina vuosina pääsiäispyöräilyn tsasounalle.

  VastaaPoista
 5. Hurjaa vauhtia siellä kevät etenee. Todelle mielenkiintoista seurata lintujen muuttomatkaa näin. Aika kuluu nopeaan nyt, tuntuu että liiankin nopeaan.

  VastaaPoista
 6. Nopeasti kevät tulee, kun on tullakseen. Kyllä siellä mantereella kohta peiponlaulu kajahtaa. Punakylkirastaat etsivät reviirinsä suunnilleen samoihin aikoihin.

  VastaaPoista