maanantai 3. toukokuuta 2010

tänään


Tänään on varsinainen pläkä. Aurinko paistaa, lämmintä on varjossa kymmenkunta astetta, lounatuuli henkii 1 m/s ja linnut ovat täpinöissään. Innokkaimmat verkkokalastajat työntelivät veneensä pääsiäisenä jäätä myöten sulaan, mutta vielä ovat paatit enimmäkseen vajoissa ja kumossa rannoilla. Pihoilta kantautuu tekemisen ääniä.

Vapulta haahkat eli kuningassorsat alkavat toimittaa perhettä. Tänään löytyi majakan likeltä katajapensaan alta pesä vaaleanvihreine munineen. Haahkakanta on viime vuosina jonkin verran taantunut. Luonnollisena syynä on ollut meri- ja harmaalokkien sekä merikotkien ruokailutavat. Untuvikot hotkitaan yhtenä suupalana. Karkeasti arvioiden Suomen vesialueilla on pesiviä haahkoja noin 150 000 paria.

4 kommenttia:

 1. Olisipa huomenna täälläkin!!!
  Vettä tullut koko päivän!

  VastaaPoista
 2. Olen aina haaveillut pääseväni viettämään kesälomaa asuntovaunuun, jossa sade viikosta toiseen ropisee kodikkaasti kattoon. Mikä olisi ollessa ja lukiessa ja telkkaria katsellessa. Ruoan voi tilata netistä suoraan vaunun ovelle. Ei tarvitse mennä ulos kastumaan.

  VastaaPoista
 3. menetkö Isoon mieheen. Ostin juuri matkamusaksi saaren ja mantereen välille Iso mies ja keijukainen CD:n. Siitä se koululainen oli varmasti keksinyt Humpille nimen, vaikkei itse osannut sanoa, miksi halusi sellaisen nimen kuin Iso mies leirintäalueelle antaa.

  VastaaPoista