maanantai 2. elokuuta 2010

elokuu

Alkoi elokuu ja monien työhönpaluu, mikä merkitsee saaren vähittäistä rauhoittumista turismilta. Keski-Euroopassa elokuu on lomakuukausi, mikä puolestaan merkitsee ulkomaisten purjeveneiden kiinnittymistä saaren laitureihin.

2 kommenttia:

  1. Kuvittelisin, että veneilijä joka matkaa ulkomailta Suomen saaristoon, osaisi kunnioittaa sitä ja sen asukkaita, kuten varmaan valtaosa suomalaisistakin veneilijöistä. Muu turismi on sitten eri asian. Onko näin??

    VastaaPoista
  2. "Muu turismi" on juuri sitä, mitä en soisi näkeväni. Se jättää jälkeensä tyhjiä kaljapurkkeja, rikottuja pulloja, karkkipapereita, jäätetelö- ja tikkaritikkuja, pahvisia jäätelö- ja kahvitörppöjä, muovisia olutlaseja ja miljoona tupakantumppia. "Pidä saaristo siistinä" on roskaajien mielestä pelkkä vitsi. Olen jo kyllästynyt keräilemään tupakantumppeja, mutta suuremmat roskat vien yleiseen jätesäiliöön tai omaan roskikseen. Löytyy jopa "unohtuneita" vaatteita. Täällä on kyllä jätteiden lajittelu ja selkeä opastus Molokin kidoille. Kaikki turistit eivät tietenkään roskaa, mutta "muun turismin" laita on sitten niin kuin on.

    VastaaPoista