tiistai 23. marraskuuta 2010

kylmenevääTiistai valkeni kylmänä ja tuulisena. Aamulla rapakot olivat jäässä. Pohjoiskoillinen puhuri oli saanut tavallisesti säyseän satamalahden ärtymään. Nyt on kaksi astetta pakkasta ja myrskyksi yltyvä koillistuuli paukuttaa löystynyttä peltikattoa kuin viimeistä päivää. Ilmassa viuhuvat lumikiteet näkyvät viiruina tielampun valossa.

3 kommenttia:

  1. Siellä kyllä huomaa sään vaihtelut.Perjantaina matka Helsinkiin,toivottovasti myrsky tyyntyy...?

    VastaaPoista
  2. No eipä olisi tuossa satamassa nyt kiva olla! Harvoin näkee noin voimakasta aallokkoa venesatamassa. Jos veneellä olisi laiturissa, niin kyllä se pitäisi hylätä. Älkääkä vaan tulko Hesaan, lunta tulee ja kohta lienee joka paikka tukossa. Googlettamaankaan ei pysty ku lumi peittää ikkunan :)

    VastaaPoista
  3. Varmaan myrsky perjantaiksi tyyntyy. Nyt on täällä asteen verran pakkasta ja koillistuulta parikymmentä metriä sekunnissa, puuskissa enemmän. Sataa lunta, mutta ei erityisen sakeasti. Myrskytuulella on taipumus kinostaa lunta jäätyneessä maassa niin, että vinhankin pyryn jälkeen maa jää paikoin paljaaksi. Veneet ovat vajoissa, jolleivät jo talviteoilla, mutta luotsikutterit ovat lauturissa valmiina lähtöön säällä kuin säällä. Heikin varoittelusta huolimatta on suunnitelmissa kaupunkimatka, mutta ehkä ei Helsinkiin, ainakaan tällä viikolla.

    VastaaPoista