maanantai 11. huhtikuuta 2011

hiljaiset vajat

Kuvassa näkyvät lumen ja jään rippeet ovat jo sulaneet. En oikein tahdo pysyä kevään perässä. Sumua on lähes päivittäin aamusta iltaan. Pääsiäisenä tulevat kesäasukkaat tonteilleen haravoimaan ja polttamaan EU:n määräysten vastaisesti, satelliittivalvonnasta huolimatta, haravoimiaan roskia. Viime vuonna pääsiäinen oli niin varhain, että veneet piti työntää jäätä myöten sulaan, jos vesille aikoi, mutta nyt satamalahti on vapaana jäistä.

7 kommenttia:

 1. Siellä ollaan jo paljon pidemmällä kuin Loviisassa, kevään edistymisessä.

  VastaaPoista
 2. Nyt kuva huokuu rauhallista kevään tuoksuista tunnelmaa.
  Onko näin vielä ensiviikolla.

  VastaaPoista
 3. Täällä kylmä meri pitää kevään viileänä, mutta lämmin meri syksyn lämpöisenä.

  Varmaankin kevät edistyy, mutta säänvaihtelut ovat nopeita.

  VastaaPoista
 4. Hieno, jopa runollinen kuva sumussa kylpevästä rannasta. Aervelenko oikein, kun mietiskelen, että adios rauha kun mökkiläiset tupsahtelevat rannoille kailottelemaan...?

  VastaaPoista
 5. Kesäasukkaista suurin osa on entisiä ympärivuoden asujia tai heidän jälkeläisiään ja he osaavat olla siivosti. Lintubongareista enin osaa pysyy poluillaan, mutta jotkut pyrkivät pihoillekin. Harmillisinta on roskaavan roskaturismin määrän lisääntyminen. Minusta saarella ei juurikaan ole nähtävää, jollei ole kiinostunut sen historiasta ja ylipäätään merestä. Majoituskapasiteettia on valitettavan paljon armeijalta jääneissä kasarmeissa. Monilla on kakkosasunto mantereella ja he pysyttelevät poissa pahimpaan ruuhka-aikaan, joka alkaa juhannuksesta ja kestää koulujen alkuun. Lämmin syksy on saaren hyvä ominaisuus. Keväät ovat varhaisia mutta viileitä.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä olis mukava tulla sinne haravoimaan, vaan ei ole täällä venettä eikä siellä mökkiä.

  VastaaPoista