tiistai 23. elokuuta 2011

sienet

Sienimatkoista kiinnostuneille kerrottakoon, että ruskokärpässieni sisältää samat psykoaktiiviset aineet kuin punainen kärpässieni. Herkkusieniä metsästävät varokoot valkokärpässientä, jonka syömisestä seuraa munuaisten tuhoutuminen tai ainakin vakava vaurioituminen.

10 kommenttia:

 1. En edes tiennyt ruskokärpässienen olemassaolosta. En ole nähnyt muutenkaan tänä kesänä / syksynä yhtään kärpässientä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä niitä jo on. Nyt taitaa olla metsässä haperoaika. Haperoksi ja höperöksi tässä itsensä tuntee, mutta se on toinen juttu.

  VastaaPoista
 3. Siinä on hallusianaatioita aiheuttavaa muskariinia. Punaista kärpässientä popsivat jo muinaiset shamaanit.

  VastaaPoista
 4. Tuo on minulle aivan uusi 'Sieni-Tuttava'.
  Punainen ja Valkoinen ovat kyllä tuttuja.
  Näin sitä tulee luonto tutuksi...

  VastaaPoista
 5. Näitten viereeä oli jo "auenneita" sieniä. Nämä ovat vielä "nupullaan". Punaisesta kärpässienestä tulee kahden tähden ruokasieni, kun niitä keittää paloiteltuna 10 minuuttia. Korvasienikin on myrkyllisempi. Se tappaa varmasti. Olen minä korvasienimuhennosta syönyt, mutta onkohan siinä muuta erityisen herkullista kuin hinta.

  VastaaPoista
 6. Oh-hoh! Kuin suklaalla kuorrutettu!

  VastaaPoista
 7. Herkullisen näköinen, mutta ei herkkua.

  VastaaPoista
 8. Aivan uusi tuttavuus ja todennäköisesti se lähtisi sienikoriini, mutta kun en uskalla sienestää, kun kerään vain ja ainoastaan myrkkysieniä, en kai osaa muuta. Herkullisen näköinen, mutta ei sitten...:)

  VastaaPoista
 9. Tuo ei ole läheskään niin myrkyllinen kuin korvasieni, mutta ehkei yhtä herkullinen.

  VastaaPoista