sunnuntai 28. elokuuta 2011

takaisin normaalisäähänEilen oli vielä hellettä, mutta nyt on normaali kesäsää, 20 astetta mittarissa. Syksy on tulollaan, mutta silläkin on omat ilonsa. Talvi vain on liian pitkä ja kesä liian lyhyt. Vuodenajat Suomessa ovat selkeämmät kuin keskisessä tai eteläisessä Euroopassa. Viime yönä vietettiin saaristossa kesän päätteeksi muinaistulien yötä. Lauhkea lounainen puhaltelee ulkomerellä ravakat 20 m/s, sisäsaaristossa vain n. 10m/s.

6 kommenttia:

 1. Lienetköhän ollut tall ships laivoja katsomassa Turus, masto näyttää kuin olisi purjelaivasta. kivoja matkakuvia ja kiitti ittelles kommentistasi.

  VastaaPoista
 2. Masto on purjelaivasta, mutta en ole nyt ollut Turuus, on kuva ihan tuosta rannasta. Olenkin ihmetellyt, miksei alus ole Turuus.

  VastaaPoista
 3. Täällä vielä hellettä tänäänkin +26 mutta illansuussa pilvistyi ja nyt alkaa olla jo pimeää. taitaa se sade tulla.

  VastaaPoista
 4. Täällä päivä synkistyi, mutta pilvet häipyivät satamatta. Aurinko pilkahtelee pilvien lomasta, mutta ilma on jo selvästi viileä.

  VastaaPoista
 5. Mun lemppari kukat on aina olleet kehäkukat, ne kukkii pitkälle syksyyn. Tuttavamme kertoi valkeakosken historiaa, mielenkiintoista, kiitos kommentista, jota en oikein tajunnut.

  VastaaPoista
 6. pipsa

  Sellunkeitosta syntyvä jäte laskettiin suoraan järveen ja se ulottuu vesistön pohjassa eräänlaisena patjana laajalle alueelle. Kun joskus kävin uimassa (ja siitä on kauan)haisi vesi todella pahalle. Ilmaan lasketut päästöt näkyivät mm. autojen pintaan yön aikana tarttuneena harmaana kettona. Juuso hoiti työläisensä hyvin, mutta ympäristöä suojaava lainsäädäntö tuli jälkijunassa.

  VastaaPoista