lauantai 10. maaliskuuta 2012

suojatie


6 kommenttia:

 1. Museokadulla oli lapsuutensa elänyt professori Martti Ruutu. Luennoidessaan 1800-luvun historiasta hän, kai aurinkoisen Senaatintorin elähdyttämänä, kertoi muiston tuolta minunkin syntymääni liittyvältä kadulta.
  Oli vuosi 17 ja 'svoboda' oli mennyt överiksi niin että kadulla asuvat naiset päättivät: liika on liikaa. Nousivat ikkunalaudoille, kääntyivät ympäri ja nostivat hameensa hyvin tietäen ettei alla ollut kuin sitä ihteänsä.

  VastaaPoista
 2. hannuhoo

  Ehkä kiintoisampi Ruutu oli Yrjö, mutta merkittävä mies oli Marttikin. Tuossa minä seisoin elispäivänä Museokadulla kamera kädessäni selkäni takana talo, jossa Väinö Aaltonen asui 1927-30. Siinä vieressä on pieni elintarvikekauppa, lajissaan varmaan Helsingin vimeisiä. Kannatuksen vuoksi kävin ostoksilla ja vaihdoin tiskin takaa palvelevan rouvan kanssa muutaman ystävällisen sanan.

  VastaaPoista
 3. Kiva perspektiivi. Varsinkin toi vihreä puolisko on kiva.

  VastaaPoista
 4. Orvokki

  Siinä keskellä on Helsingin ruåtsalaisen meodistiseurakunnan kirkko.

  VastaaPoista
 5. Harvoin tuolla autoilen, kävellen tuskin koskaan, siksi se on tutulla tavalla vierasta. Ja tuota ruåttalaista kirkkoa en arvannutkaan.. Kaipa sen olen nähnyt, mutta sillai maantasosta etulasin läpi, jonossa ajaen.. :)

  VastaaPoista
 6. Etupäässä muualla kuin Tölikassa minäkin olen oleillut.

  VastaaPoista