torstai 15. maaliskuuta 2012

talot


Yläkuvassa etualalla olevat rakennukset odottavat kesäasukkaita. Alakuvan rakennuksissa asutaan ympäri vuoden. Rannassa olevat rakennukset ovat varastoja. Korkeaikkunainen rakennus, entinen Venäjän vallan ajalta oleva sähköttäjän talo, on nykyisin kuvataiteenopiskelijoiden residenssi.

18 kommenttia:

 1. Saariston arkkitehtuuri on pysynyt muuttumattomana vuodesta vuosista toisiin. Hyvä niin!

  VastaaPoista
 2. On se hyvä, ettei aurinkorantojen arkkitehtuuria ole täällä.

  VastaaPoista
 3. Tuolla tuntuisi hieman aavemaisen rauhalliselta asustaa läpi vuoden. Sähköttäjän talo on aika makee.. :)

  VastaaPoista
 4. Orvokki

  Talo on ollut armeijan aikana monessa käytössä. Impilinnaksikin se on nimetty, koska sinne asutettiin naimattomia naisia.

  VastaaPoista
 5. Väkisinkin mieleen iskee saariston romantiikka näitä kuvia katsellessa, vaikka tiedän että elämä siellä ei nyt niin romanttista ole, ainakaan ihan jokapäivä.

  VastaaPoista
 6. Lumetonta ja keväisen näköistä. Punamullalla maalatut talot sopivat hyvin maisemaansa enkä yhtään ihmettele, että taiteilijat valloittavat residenssin. Maisemat ovat peräti kutsuvat, mitä nyt vähän tuulee, oletan...:)

  VastaaPoista
 7. pitsit

  Haaveellisina kuljetaan piirustustarvikket kassissa ja tsiigaillaan armeijan räjäyttämää saarta. Päätoiminen asuminen saarella sattaa käydä todellisesta työstä. Kyllä siinä romantiikka karisee, vaikka olisi kuinka komemushakuinen. Turistilaumojen täytyy päästä käymään Suomen eteläisimmällä asutulla sarella. Pysyisivät kotonaan ja antaisivat ihmisten asua rauhassa. Tulipa sanailtua tylysti.

  VastaaPoista
 8. Siellä tuo "punainen tupa ja perunamaa" -maisema vielä elää. Turistit tulevat sinne ehkä siksi, että monilla näyttää olevan pakonomainen tarve etsiä elämyshakuisen elämänsä äärilaidat kaikkiin ilmansuuntiin ja vielä ylös ja alas.

  VastaaPoista
 9. liisa

  Rehellisyyden nimessä minun on sanottava, että kuvaan lähinnä idylliä. Aivan toiselainen maailmankin löytyisi, vaika on vain kyse puolen neliökilometrin saaresta. Armeijan alueiden kuvaaminen majakasta on kielletty. Saaren erityisluonteeseen kuuluu vielä, että sen historia on paljolti virkamieshistoriaa armeijan läsnäolon takia. Kerran on saarelainen yrittänyt viljellä viljaa. Pottumaita ei ole. Raparpereistä on tullut enimmäksen koristekasveja. Jokunen omppu- ja luumupuu löytyy. Saari on kyllä paratiisi lintuharratajille, erityisesti lintujen muutoaikaan. Vanhat saarelaiset, kylän hengen luojat, siirtyvät säädetyssä järjestyksessä isänmaan multiin.
  Mutta kuten sanottu: asioilla on puolensa.

  VastaaPoista
 10. Passei para uma visitinha.
  Paisagens originais e bonitas.
  Estou encantada com suas fotografias.

  º°❤ Bom fim de semana!
  °º✿ Beijinhos.
  º° ✿ ✿⊱╮Brasil

  VastaaPoista
 11. Rannikko on rannikko ja talot sen mukaan, levollisia kuvia.

  VastaaPoista
 12. Saariston karut kalliot viehättävät, siellä ihmiset ovat lähellä luontoa.

  VastaaPoista
 13. Tiitsa

  "Saariston lapset" on ihan oma lukunsa, Samoin "Myrskyluodon Maija".

  VastaaPoista
 14. Magia da Ines

  Bom fim de semana!

  VastaaPoista
 15. Ari

  Saaressasi on lääniä enemmän kuin puoli neliökilometriä.

  VastaaPoista
 16. suloensio

  Luonto on niin lähellä, että piti lähteä sairastamaan turvallisempiin oloihin.

  VastaaPoista
 17. Pia

  Taivaanrantaa on riittämiin.

  VastaaPoista