tiistai 7. joulukuuta 2010

jäätyvää


Ylimmässä kuvassa näkyy taustalla Hembygdsgården ja sen edessä aumakattoinen eläkkeellä olevan viimeisen majakkamestarin talo. Aikoinaan majakkamestarin palkkauksen parantamiseen liitettiin merikapteenin pätevyys ja luotsien taloudellisen aseman kohentamiseen luku- ja kirjoitustaitovaatimus. Luotsien pätevyysvaatimusten lisääntyminen merkitsi Korppoon ensimmäinen kansakoulun perustamista Utöön 1884. Koulu toimii edelleen. Se oli aluksi ruotsikielinen, mutta Suomen armeijan tultua saarelle se muutettiin palvelemaan suomenkielistä väestöpohjaa. Perisaarelainen on edelleen suomenruotsalainen. Molemmilla kotimaisilla saaressa pärjää.

Taustalla olevaa männikköä ei saaresta otetuissa 6o-luvun kuvissa vielä ole.

4 kommenttia:

 1. http://www.jtenovuo.com/blogi/?p=385 Tällaisella linkillä silmiini osui lintuharrastajien retkestä tarinaa. Olivat Utössä juuri 5.12.
  Kivan näköisiä nämä värikkäät talot. Ja tuo iso tosiaan oli se tavallaan siis kotiseutuyhdistyksen talo. Muuten; odotteleeko siellä väki jo pilkkimään pääsyä?

  VastaaPoista
 2. ht

  Olipa hauska kysymys. Viime talvena tällä oli jäät ensimmäistä kertaa sitsemään vuoteen. Pilkkijöitä en ole vielä nähnyt.

  VastaaPoista
 3. Mitä nyt KHn pää pilkkii aina aamuyöstä näytön ääressä istuessaan.

  VastaaPoista
 4. Päivällä ei ehdi. Täytyy käyttää kameraa pissalla.

  VastaaPoista