maanantai 2. toukokuuta 2011

uima-allas

Saaressa sijaitsee Suomen eteläisin uima-allas, mutta se ei ole kuvassa. Varsinainen uima-allas rakennettiin muodollisesti armeijan makean veden varastoksi. Saaren putkissa kulkeva talousvesi suodatetaan merivedestä ja sitähän riittää, jos vain osmoosi pelaa. Ei se mitään herkkua ole, mutta ei se tapakaan.

2 kommenttia:

  1. Oups, pepun osuessa noihin pultteihin, voisi lopputuloksena olla peräti kummallisia jälkiä. Nuokin ovat paikallishistoriaa ja dokumentoimisen arvoisia. Miten lie, onko Puolustusvoimat millään tavalla kuvannut kohteita tai edes Museovirasto?

    VastaaPoista
  2. Naapurisaarella taitaa olla museoituja deaktivoituja tykkejä ja yksi tälläkin saarella, mutta armeijallahan on täällä vielä toimintaa ja suljettuja alueita maan alla ja päällä. Armeijan (myös Venäjän) toiminnasta saarella kertoo Johanna Pakolan kirja "Utön linnake - kasarmi keskellä kylää". Eniten toivoisin ns. puolustusvoimilta saaren siivoamista sen jättämästä ryönästä, jos kohta se on jättänyt jälkeensä paljon hyödyllistäkin, oikeastaan koko infrastruktuurin.

    VastaaPoista