maanantai 26. joulukuuta 2011

joulumyrsky
Innokkaasti odottamani myrsky saapui ajallaan. Vähän kaipailin ulkomeren talonkorkuisia aaltoja, mutta merellä on monet kasvot ja näillä rannoilla tällaiset. Mahtava luonnonnäytelmä vaati veronsa, mistä voi olla vain pahoillaan. Minulla ei ollut hätää. Tällä kertaa täällä selvittiin muutaman tunnin yhtäjaksoisella sähkökatkoksella, mutta paikoin pakasteet varmasti sulavat ja rakennuksia joutuu remonttiin. Tienvarren kallioilla näkyi juurinensa kaatuneita puita. Yhden puun näin katuneen rakennuksen päälle.

14 kommenttia:

 1. On näitä kuvia upea katsella ja ihailla. Luonnonvoimat jyllää ja siinä tulee valitettavasti myös tuhoja. Onneksi ei enempää ihmisuhreja.
  Mahtava ainutkertainen näytelmä.

  VastaaPoista
 2. Rannoilla oleillessa on varmaan ollut melkoista! Täällä Hesassakin kehottivat pysyttelemään sisällä, vaikkei ulkona kävellessä itse tuuli suurimman osan aikaa kovin suurelta tuntunut. Puita oli kaatunut sieltä täältä ja joidenkin ulkoiluteiden lamput johtoineen olivat puiden myötä kaatuneet lähelle maanpintaa myös.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia 'myrskystä'.
  Ei se ilmeisesti ollut kovinkaan toivottu.
  Valtavat tuhot ja vahingot suuret.
  Nohhh... kuvaajalle ilmeisen mukava aihe...? Kokemusta on...

  VastaaPoista
 4. Jos olisivat olleet talonkorkuisia aaltoja, tuskinpa sinulla olisi ollut mahdollista enää lisäillä kuvia blogiisi. Huikeita kuvia ja aivan tarpeeksi korkeita aaltoja sekä sellaista myräkkää, että kateeksi käy. Tosin, myrskyn jäljiltä löytyy sälää melkoisesti eivätkä kaikki olleet yhtä tohkeissaan Dagmarista (vai Tapaniko se Suomen puolella oli?) kuin muutamat tapaukset. Hemmetin upeita kuvia sait...:)

  VastaaPoista
 5. tiitsa

  Jos luonnonvoimilla on kauneutensa, on niillä vihansakin, vaikka viattomia ovat.

  kiki

  Katselin kuvia Helsingistä ja siellä on vesi noussut jalkakäytäville asti. Täällä on vesi ennestään melko korkealla eikä myrsky sen korkeutta lisännyt.

  eko

  Kuvaajalle ilmeisen mukava aihe, kyllä, mutta kuten sanot, ei varmaan monien toiveissa.

  Muistaakseni 1983 elokuussa juoksin pakoon ukkosmyrsky Sannaa Valkealassa Mielakanmäen suunnalta puiden kaatuessa tien molemmin puolin. Silloin kyllä pelkäsin. En ruvennut kaivamaan kameraa esille.

  VastaaPoista
 6. Pitsit sekaisin

  Utössa aallonkorkeus myrskyissä saattoi olla 9-10 metriä, mutta aallot iskeytyivät korkeisiin kallioihin tai uupuivat matalikolle.

  Täällä saarten lomassa ei aallokko kohoa korkeaksi, mutta myrsky kehittää melkoisia vesipuhureita.

  VastaaPoista
 7. Tuuli kolisi kyllä melkoisesti nurkissa. Mitään havaittavampaa häiriötä ei tullut, ainoastaan pieniä sähköpiikkejä silloi tällöin.
  Olisi tehnyt mieli lähteä Kaivariin tai jonnekin sinne suunnalle katsomaan ja kuvaamaan, mutta ei tullut lähdettyä, matkaa on kuitenkin sen verran.

  VastaaPoista
 8. Komeat kuvat, luonto näyttää joskus todellisia voimiaan näillä leveysasteilla. Harvoin sitä kuulee varoituksia pysytellä sisätiloissa. Itse jäin kerran vaakavirtauksen reitille, mökkisauna pelasti tuulen tuomilta rojuilta. Saunan päällekin kaatui koivu jonka kannon halkaisija oli yli 60cm, onneksi oli joustavat oksat latvapäässä-säilyi sauna ehjänä ja minäkin.. Kesti minuutin verran ja pikku tontilta 12 puuta nurin. Meni kesälomasuunnitelmat uusiksi ja halkovarastot täyttyi..

  VastaaPoista
 9. kootee

  Yle.fi:n etusivulla oli kuva jostain Kompassitorin vaiheilta, jossa merenpinta oli noussut jalkakäytävälle. Jokelan kuoppien vedenpinta ei taida suuria heitellä, jollei ole pitkäaikaista kuivuutta tai paljon valumavesiä.

  VastaaPoista
 10. wiltteri

  Et kai ollut sattumalta saunomassa, kun koivu kaatui. Toivottavasti oli kesä ja vastanteon aika. Vaakavirtaus huojutteli kuvanotossakin, mutta onneksi nykyään ei tarvitse surra kalliin filmin haaskaamista. Minulla yhden pokkarin sisäiseen muistiin saa 12 kuvaa. Mitenkähän sitä ennen pärjäsi kottaraisenpöntöllä ja 12 kuvan filmirullalla? Muistaakseni aika hyvin.

  VastaaPoista
 11. Oli jo ehditty saunoa ja odoteltiin ukkoskuuron ohimenoa jotta vois tehdä grillille tulet. No, kuuro meni ohitse ja oli hetken aivan hiljaista, sitten alkoi sataa ja tuulla niin maan perusteellisesti..

  VastaaPoista
 12. wiltteri

  Asioilla on puolensa. Halkovaranto täydentyi, kuten totesit.

  VastaaPoista
 13. Kyllä oli mahtavat joulumyrskyt, ainakin siellä saaristossa.

  VastaaPoista
 14. Tuuli nosti vettä korkeuksiin.

  VastaaPoista