sunnuntai 11. joulukuuta 2011

viikko sitten


Nyt ei sada eikä paista. Läntinen tuulee 7 m/s ja ulkolämpö on n. 3 astetta plussaa. Viikko sitten paistoi aurinko, kun kuvasin kalliomäntyjen koreografiaa.

8 kommenttia:

 1. Kovin on keväinen fiilis.
  Täällä pilkisti aurinko tänään, mutta nyt on taas sillä hilkulla, että jotain tulle alas. Vettä tai räntää?

  VastaaPoista
 2. Täällä sataa vesiräntää. Peltikatolta tulivat alas talven ensimmäiset lumet. Onneksi en juuri silloin ollut räystään alla. Läheltä piti.

  VastaaPoista
 3. Siis ei pahus sentään, jo ovat maailmankirjat aivan sekaisin. Mitään talvikuvia, ei voi olla, tai sitten ovat, mutta pahasti näyttävät kesäisiltä. Alemmassa kuvassa oleva mänty on kerrassaan "taiteellisen" näköinen, upea jopa, sanoisin...:)

  VastaaPoista
 4. Tänä vuonna tämä vuodenaika on sellainen ottaja antaja, mutta jollen väärin muista, niin Vantaan jokivarressa asuessani vielä tammikuussa oli mustaa. Ajattelin, että ei enää koskaan tällaista ja muutin kuopioon, jossa satoi pysyvän lumen lokakuun puolivälissä. Edellistalvi kesti melkein puolivuotta. Kyllä siihenkin ehti jo kyllästyä.

  VastaaPoista
 5. Liisa

  Viittaan yllä sanottuun. Hyvä kun säästyit kylmältä kylvyltä.

  Niin, millaisilla asetuksilla tuon mustan pastiksen saa hittoon?

  VastaaPoista
 6. pitsit sekaisin

  Tosiaan hyvän ja eloisan näköinen mänty siinä käpyjä kasvattelee kalluonraossa. Koska en ole metsäalan asiantuntija, niin joskus mietin tällaisten puitten ikää, joka saattaa olla hyvinkin huomatta puupellon mäntytukkiin verrattuna.

  VastaaPoista
 7. On siellä paljon metsää, täytyy olla iso saari..Kuvat voisivat olla yhtä hyvin kesällä otettuja. Metsä ei joka paikasta muutu vaikka talvi olisikin, jos ei ole lunta.

  VastaaPoista
 8. Ei tämä ihan luoto ole, mutta rannat tulevat nopeammin vastaan kuin kuvista luulisi. Kallioiden välisillä kaistaleilla viljellään perunaa ja viljaa. Jonkin verran on myös marjojen ja omenien tuotantoa ja kalastusta ja kalanjalostusta. Asun aivan meren rannalla. Metsään pitäisi oikeastaan mennä umpihaalareissa keväästä syksyyn puutiaisia välttääkseen. Utössa ei puutiaisriesaa ollut. Käärmeitä oli paljon, mutta ne eivät käyneet kimppuun.

  VastaaPoista