tiistai 14. syyskuuta 2010

laivojen meriViisi sota-alusta seilaa edestakaisin horisontin tuntumassa. Samanlainen näkymä oli DDR:ssä aina kun menin uimaan. Eilen iltahämärissä ehdin häthätää kameran kanssa kalliolle, kun Turussa rakennettu M/S Allure of the Seas ohitti koeajollaan saaren. Kaukaa otetusta kuvasta ei saa käsitystä laivan mittasuhteista, mutta se vastaa noin seitsemää Eduskuntataloa. Alimman kuvan pienoinen tutkimusalus oli tuntikausia passissa väylän varrella ja lähti painelemaan pinta-ajossa olevan sukellusveneen perään.

5 kommenttia:

 1. Mikä hemmetin pienoissota siellä on käynnissä?

  VastaaPoista
 2. Tietääkseni kyseessä on jotkin NATO-porukan järjestämät maailmansotahenkiset rauhanpippalot.

  VastaaPoista
 3. Olen tainnut täysin tipahtaa kyydistä.

  Kävikö NL:n loppumisen aikaan sitten niin, että Pariisin rauhansopimus oli Suomen osalta sitten ohi/förbi? Koska siinä sanottiin nimenomaan että Suomella ei saa olla sukellusveneitä?

  Vai oliko sitten lupa järjestää sukellusvenevisiittejä? Muistaakseni NL:n sukellusveneitä on siellä päin risteillyt koko YYA-sopimuksen ajan. Mutta niistä ei siis puhuttu.

  VastaaPoista
 4. Sopimuksessa rajoitettiin Suomen aseistuksen määrää ja laatua. Maamme sotilaallinen turva oli ystävällismielisen naapurivaltion lupaamassa veljellisessä avussa ystävyyden ja avunannon hengessä. N-liiton romahtamisen jälkeen Suomelle alettiin kehittää "uskottavaa" sotilaallista "puolustusvalmiutta", jonka uskottavuutta testataan juuri nyt Afganistanissa.

  VastaaPoista
 5. Niin. Kuulostaa täysmittaiselta painajaiselta. Että siis nyt tehdään uudella tavalla pojista miehiä?

  Kuunteles Nadja Nowakin haastattelemaa Olli Jalosta 1960-luvun alun aika kovasta pienten poikien kasvatuksesta. Jalosen kirjan nimi on Poikakirja.

  Ajattelin että siis silloinkin vielä.

  VastaaPoista