sunnuntai 19. syyskuuta 2010

punertaa...Kootee huomautti kuvieni sotaisista tunnelmista, joten siirtykäämme pihlajanmarjoihin. Hyytelöreseptejä löytyy netistä, mehua Alkosta. Alimmassa kuvassa poikkeuksellisen marjainen suomenpihlaja, jo lähes lehdetön.

7 kommenttia:

 1. Tein yhtenä syksyynä hyytelöä pihlajanmarjoista. Vaikka panin runsaasti hyytelösokeria, silti voimakkaan karvas ja hapokas hyytelö sai suun irvistämään, eikä syömisestä tullut mitään.

  Muu perhe oli samaa mieltä. Mutta olisi siinä ollut vitamiineja koko talveksi. Ei oltaisi oltu kuin olmit sitten keväällä.

  VastaaPoista
 2. Voit ainakin puhallella koiranputkella marjoja.

  VastaaPoista
 3. ripsa

  Yksissä pihlajissa on paremmat marjat kuin toisissa. Olen saanut hyvää hyytelöä eikä pektiiniäkään tarvinnut lisätä.

  kootee

  Tarkoitat karhunputkia. Marjat olivat raakileita. Herneilläkin ammuttiin.

  VastaaPoista
 4. Douda-douda? Ainaski Sorbus on jätetty pois Alkon valikoimista. Siitä nousi jonkinlainen hälykin tässä loppukesällä.
  Nuorena tuli tehtyä kotiviiniä pihlajamarjoista. Karvasta tuli sen verran, että vasta perilliset saivat juoduksi viimeiset pullot. :-))

  hh

  VastaaPoista
 5. Duoda duoda, hh.

  Vai on tilhiviskin valmistus lopetettu. Alan miehet sitä ahkerasti käyttivät lasolin korvikkeena.

  Kun isäni teki kotiviiniä omista luumuistaan, tuli siihen niin paljon pektiiniä, että juoma piti ravistella ulos pullosta ja syödä lusikalla.

  VastaaPoista
 6. Huonoina marjavuosina äitini teki pihlajanmarjoista hyytelöä ja mehua. Hukkaan menivät. Mustapihlajasta taas saa erinomaista mehua.

  VastaaPoista
 7. lisa

  tarkoitat siis marja-aroniaa. Pihlajanmarjojen lisäksi saarelta löytyy lähinnä variksenmarjoja, juolukoita ja erityisen paljon katajanmarjoja.

  VastaaPoista