keskiviikko 1. syyskuuta 2010

bokulla

Bokulla on kuulunut vähäväkisimpänä linnakkeistoon, jonka muita osia ovat Utö ja Ormskär. Osa Bokullan miehistöstä on asunut Utössä. Bokullassa sijainneista asumuksista on jäljellä vain pohjat ja portaat. Saareen sijoitetut kolme tykkiä on kuljetettu pois. Ormskärin tykit on deaktivoitu, mutta Utössa on vielä käyttövalmiita kapineita. Bokulla on karu kallioluoto, jonka maisemallinen anti on merellisyys ja muutamat räjäyttämättä jääneet kalliot, joista kuvia myöhemmin.

5 kommenttia:

 1. Karua kauneutta. Olen kauttasi saanut mielettömän paljon uusia mielikuvia kauniista saaristosta. Ainahan siitä puhutaan, mutta kuinka moni sisämaan asukas oikeasti osaa edes kuvitella tuota maisemaa. En minä ainakaan...nyt siitä on kuviesi myötä tullut aavistus...

  VastaaPoista
 2. Suomenlahden ranta-asukkaana, Pohjois-Karjalan joenvarsiasukkaana ja Savon järvenranta-asukkaana arvelin jo nähneeni veden ja maan parhaat liitot, mutta jotain todella ainutkertaista oli vielä näkemättä ja kokematta.

  VastaaPoista
 3. Portaat taivaaseen :-D

  Ulkomeri Suomenlahden perukoilla ja Itämeren pohjoisosissa on todella jotain hyvin kaukana toisistaan. KAruutta löytyy kummastakin, mutta Utössä paljon rajumalla volyymilla.

  VastaaPoista
 4. Tulee Tevjen laulu mieleen noista portaista. Ja kallioista Helsingin edustan Pihlajasaaren kalliot, mikä on etäisin saari jolla minä olen mattoja joskus pessyt.

  VastaaPoista
 5. En ole tullut käyneeksi Pihlajasaaressa. Ei täällä nyt niin kamalan etelässä olla, mutta aika tuulisella paikalla, kuten Mari toteaa. Täällä majakan juurella, missä matala majani on, tuulee nyt 12 m/s ja navakampaa on iltaa myöten luvassa. Mattoja en ole havainnut täällä kenenkään pesevän meressä. Kaikki laiturit ovat yksityisalueilla; kyläkeskuksen rannat on jyvitetty maanomistajien kesken.

  VastaaPoista