lauantai 19. maaliskuuta 2011

lähden lentoon
Nötön likellä oli jäällä varisparvi ja kaksi merikotkaa jotakin syömässä. Kuvassa on vanha lintu, jonka tunnusmerkkejä ovat keltainen nokka ja valkoiset pyrstösulat. Merikotka on vajaan metrin mittainen ja sen siipien väli on kahdesta metristä kahteen ja puoleen metriin. Merikotka saalistaa kalaa, vesilintuja ja nisäkkäitä, kuten jäniksiä. Saattaa se saada saaliikseen kuutinkin, ja jäähän juuttuneet joutsenet se syö. Mitä ulompana merellä se pesii, sitä lintupainotteisempaa sen ravinto on. Haahka on ehkä sen tavallisin saalis. Utön vesialueelle on ollut ominaista, että merikotkat tekevät varsin perusteellisesti selvää haahkapoikueista. Selkämerellä ei kuulemma tällaista esiinny. On havaittu, että haahkat ovat enenevästi ruvenneet pesimään sisäsaaristossa. Oheiset kuvat on otettu kaukaa lyhyellä putkella. Jos kuvat klikkaa suureksi, sen kyllä huomaa, mutta ehkä kuvista jotain iloa on.

8 kommenttia:

 1. Täällä Merenkurkussahan noita on, mutta en ole ikinä nähnyt kuin kaukaa. Hemmetin upea lintu ja olen iloinen siitä, että se on pelastettu.

  Paitsi nyt haahkapoikueita...

  VastaaPoista
 2. No mutta... En ole kyllä ikinä päässyt noin hyviä kuvia ottamaan - ihan laittaa vähän positiivisella tavalla kateelliseksi, vaikka olisikin lyhyellä putkella otettuja, otettuja kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Varmaan mukava tuttavuus kuvaajalle.
  Itse en ole koskaan nähnyt.
  Kalasääksi ja Lapinpöllö ovat niitä tämänperän isoja lintuja.
  Tietenki Maakotka, joka sekin on minun reviirini ulkopuolen erämaissa.
  Olen viimeksi 'alentunut' kuvaamaan jopa Harakoita...!!!
  On muuten melko vaikea kuvattava...!

  VastaaPoista
 4. tiitsa

  Melko mukava.

  Ripsa

  Kun ihminen puuttuu luonnon kiertokulkuun, syntyy helposti epätasapinoa. Merikotkat meinattiin tappaa sukupuuttoon ja ne olivat muutenkin uhanalaisia myrkyllisen ravintoketjun loppupäässä, mutta nyt jo mietitään, että onko niitä liikaa. Samaa mietitään joutsenten ja merimetsojen osalta. Merikotkat ovat oppineet syömään merimetsoja, mutta se ei taida riittää. Täällä ei merimetsojen luurankoluotoja ole, vaikka lintuja joskus näkyy runsain mitoin.

  mari

  Merikotkia on itse asiassa vaikea päästä kunnolla kuvaamaan muuten kuin lintumiesten kanuunoin, vaikka niitä onkin runsaanpuoleisesti.

  eko

  Kalasääksiä ja lapinpöllöjä näkyy täälläkin, mutta pöllöt ovat vain kulkumatkalla. Yhden loiston päällä on kalasääksen pesä. Harakat ja varikset eivät ole täällä paikkalintuja ja varpuset syötiin loppuun 30 vuotta sitten. Yhden talvehtivat pikkuvarpusen olen nähnyt. Naaraspeippo on viettänyt talven täällä ja muutolta tullut kottarainen havaittiin pari viikkoa sitten. Tintit ovat vähissä ja mustarastaat ja viherpeipot ovat teillä tietymättömillä.

  VastaaPoista
 5. Kovin on uljas lintu tuo. Ja kiva sarja.

  VastaaPoista
 6. Tuo on jo hiukan suurempi kuin tirppa. Komia on lintu.

  Mari se kuvaa enempi tuota Kotkaa =D

  VastaaPoista
 7. Minä en Marin kanssa rupea kilpailemaan Kotkasta enkä Wellmosta.

  VastaaPoista