maanantai 21. helmikuuta 2011

etelärantaa

Etelätuulella aallot syövät tehokkaasti etelärannan jään reunaa. Tässä on hieman rauhallisempi hetki, mutta mikäli sääennuste toteutuu, ovat aallot ensi keskiviikkona voimissaan.

5 kommenttia:

 1. Kova, raaka ja julman kaunis. Siitä huolimatta vangitseva ja mielikuvitusta kutitteleva otos. Mielessäni lähti kehkeytymään tarina tämän kuvan perusteella. Kiitos:)

  VastaaPoista
 2. Karua ja kaunista ja melkein aina tuulista, joskin nyt vain 5 m/s kaakkoistuulta. Viime vuonna seitsemän lumettoman ja jäätömän vuoden jälkeen oli lunta ja jäätä niin, että jäällä oli mahdollista hiihtää. Tämä vuosi on vielä jossakin määrin arvoitus, mutta pulkkamäkiä kyllä löytyy, vaikka keskimääräinen lumen syvyys on vain 6 sm. Jäiden takia matka Utön ja Pernäsin välillä kestää pahimmillaan puoli päivää. Nyt minulla on taas käynti sisemmän saariston lempeämmissä maisemissa.
  Sulan veden aikana voi tehdä julkisilla kulkuneuvoilla pikamatkan Turkuun kerran viikossa ja silloinkin siihen tuhrautuu melkein vuorokausi. Tällaisella kelillä täytyy olla kakkosasunto tai muu yöpymispaikka, jos on mentävä kaupunkiasioille.

  VastaaPoista
 3. Ja sitten, voi herran pieksut sentään, Helsingin julkisilla liikuskeleva kansa saa hermoromahduksen, jos vaikka bussi myöhästyy 10 minuuttia. Kas kansa jäätyy pysäkille, varmasti melko absurdia teikäläisen horisontista katsottuna. No, stadissa kaikki on jotenkin paljon surrealistisempaa, välillä täytyy nipistellä itseään, ettei menisi ihan nurin hämmästyksestä.

  VastaaPoista
 4. Kas, ei yhtään pilkkijää rantajäillä...

  VastaaPoista
 5. pitsitsek.

  Stadissa pärjää kesävaateiden rippeillä, toisin kuin ulkoluodolla.

  Lasse

  En ole nähnyt yhtään pilkkijää saaressa. Hyvä jos joskus jäätä on. Niillä, jotka kalastavat, on pakkanen täynnä siikaa.

  Nyt tosin olen käymässä pilkkimiskelpoisilla jäillä, mutta joku pilkkijä kertoi jään olevan niin paksua, ettei kaira yllä veteen.

  Minä vain kuvailen maisemia.

  VastaaPoista