maanantai 14. helmikuuta 2011

kuppila

Tiskin takana on kapyysi, jossa saattaa nähdä puuhailemassa merirosvohuivipäisen, siististi tatuoidun kokin. Kuvaajan selän takana on messi, tuttavallisemmin kuppila, ravintola, jossa on A-oikeudet. Koko laiva on anniskelualuetta, joten omia lasikantisia laulukirjoja ei suvaita. Tänä talvena matka saareen on kestänyt pisimmillään kymmenen ja puoli tuntia, mutta hyvät eväsvoileivät ovat pitäneet meikäläisestä nälän loitolla. Ravintolasta tarvitsen vain kahvia.

8 kommenttia:

 1. Ja istuimet punaiset kuin 50-luvun Valion baareissa?

  hh

  VastaaPoista
 2. Niin ne muuten ovat, paitsi että ovat lattiaan niitattuja penkkejä, joiden välissä on lattiaan niitattuja pitkiä pöytiä. Laiva on rakennettu Islannissa 1990 saarivaltion luoteisrannikon yhteysalukseksi. Ravintolaan ei ole solmiopakkoa ja siellä voi ryystää kaljansa karvahattu päässä rukkaskourin.

  VastaaPoista
 3. Niitattuja, .. niin tietysti, semmoisiahan ne olivat Kökarin kautta kulkevat lautat sisustuksen puolesta, joku Godingen (?)
  "Jo, pyttipanna, öl och en kopp kaffe, dom betalar jag men tar kaffet först då ja har ätit."
  Aina sama menu, se kun oli paras!
  hh

  VastaaPoista
 4. Siis M/S Gudingen, samaa kokoluokkaa Eivorin kanssa. Perinteisestihän pyttipannu on ollut viikon katsaus. Kivijalkakuppiloissa tilattiin makkara munalla ja jätettiin etikkapunajuuri ja suolakurkku syömättä. Se nuoruusmuistoista. Eivorissa on usein lohikeittoa. Ennen sanottiin, että lohi on niin arvokas kala, että sitä kannattaa pyytää, vaikkei saisikaan. Nykyään sitä on kassit täynnä, mutta Eivorissa lautasellinen karoteenilla värjätystä pakastekalasta tehtyä keittoa maksaa silti 10 euroa. Kala on muuttunut, mutta arvokkuus säilynyt (tai sitten 90 % hinnasta menee homman pyörittämiseen).

  VastaaPoista
 5. Kylläpä tuolla voisi kupin kuumaa termarista juoda ja korvarikin maistuisi.

  VastaaPoista
 6. Samoja Pirkka-korvareita saat lähikauppasi pakastekaapista vähän halvemmalla. Vähän Imatran voimaa ja se on siinä.

  VastaaPoista
 7. Pitäisihän näitä yrittäjiäkin hieman avittaa.

  VastaaPoista
 8. Aivan oikein, toveri. Täytyyhän varustamonkin tulla toimeen.

  VastaaPoista