lauantai 19. helmikuuta 2011

vielä valaisee


Itämeren silmä valaistuu pimeän tullen, vaikka valoa on enää puolet siitä, mitä joskus ennen. Luotsit avustavat saaren ohittavia aluksia öin ja päivin.

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että merillä on majakoita ja että ovat kaikki persoonallisia. Vaikkei tuo Utön majakka ehkä ole kaikkein kaunein, niin muun maiseman jatkeena se tuo oman pikantin lisänsä.

  VastaaPoista
 2. Majakan ulkonäkö jakaa kyllä mielipiteitä, vaikka sen väritykselle on perusteet ja perinteet. Mielenkiintoista majakassa on sen ylimmässä kerroksessa sijaitseva kirkkosali. Parit häät siellä viime kesänä pidettiin.

  VastaaPoista
 3. Keväinen valo juhlistaa maisemaa ja vähän jo lämmittääkin.
  Majakka onkin ihan hieno kappelin paikka.

  VastaaPoista
 4. Majakassa on ihan virallinen kirkko. Koska monet vanhat ihmiset eivät jaksaneet kavuta ylös majakkaan, rakennettiin saarelle 1910 rukoushuone. Kivestä rakennetulla rukoushuoneella on lähinnä satunnaista käyttöä eikä majakassakaan sunnuntaijumalanpalveluksia pidetä. Saarnamiehen virkaa hoitaa Korppoon kappalainen, joka tuo tullessaan kanttorin säestämään harmonilla virsilaulua.
  Muinoin majakassa sunnuntaisin majakkamestari luki postillaa. Vainajat haudattiin Jurmoon. Saarelle perustettiin hautausmaa 1962. Hiekka hautausmaata varten tuotiin proomuilla.

  VastaaPoista