torstai 10. helmikuuta 2011

harvaan asuttu

Parhaimmillaan Nötössä (3,5x3,5 km) oli kolmatta sataa asukasta, mutta nyt vain seitsemän, joista kuvassa ehkä yksi. Sulan veden aikaan M/S Eivor taittaa matkan Pernäsistä Nötöön tunnissa.

6 kommenttia:

 1. Nötö on herttainen saari kesällä, varmaan vieläkin mieluisempi minulle olisi talvella, jos kerran noin vähän väkeä :-D

  VastaaPoista
 2. Siellä on monipuolinen luonto. Vanha viljelymaisema tosin on umpeutumassa. Kertovat, että väki jätti saaren, koska silakat hävisivät, mutta eiköhän syy ole enimmältään yhteiskunnallisen rakennemuutoksen. Saarella pidetään sonneja.

  VastaaPoista
 3. Yksinäinen kulkija.

  Kuka niitä sonneja hoitaa?

  VastaaPoista
 4. Siinä voi olla kulkija viistoistavuotias.

  Sonnit tulevat toimeen omia aikojaan, kunhan saavat rehua pötsiinsä ja tilkan vettä. Se vaatii isännältä käyntiä saaressa silloin tällöin, joten hän on suunnitellut sonnilaan kameravalvontaa, ettei tule hukkareissuja, sillä käyntiin saaressa tuhrautuu päivä, eikä kaikkina päivinä voi tehdä menopaluumatkaa ja jos on huono jäätilanne, ei laiva pääse laituriin. Heinäpaalit tuleville chateaubriandeille kuljetetaan laivalla ja traktorilla.

  VastaaPoista
 5. Ne sonnit ovat aika hurjan näköisiä. Oikeita karvatumppuja :-D Onneksi olivat viimeksi tavatessamme aidan toisella puolella.

  On vaan huonot ankkuroitumisvaihtoehdot tällä saarella. Kesäaikaan aivan liian pieni päiväkäyttölaituri.

  Kauppa, josta saa tuoreita leivonnaisiakin veneilijä ilokseen.

  VastaaPoista
 6. mari

  Nötö on kieltämättä ahdas ja niin on Aspökin. Jurmossa on eniten tilaa. Tankata voi vain Nötössä, siis polttoainetta. On hyvä, että Nötön kauppa on vielä edes kesäisin auki. Siellä on jopa Alko. Ei ole Utössakaan hirveäasti tilaa, varsinkaan jos Aspö on laiturissa yhdessä luotsikuttereiden kanssa. Satamalahteen voi ankkuroida, mutta menes käymään kaupassa, jos laituri on täynnä. Hotellilla on muutama maksullinen paikka.

  VastaaPoista