lauantai 8. tammikuuta 2011

valoIhmeellinen on täällä joskus keskipäivän valo, peräti toisenlainen kuin Kiasman kulmilla Helsingissä. Kuvat on otettu 4.1.

Nyt puuskii ohutta lunta kaakosta 11-14 m/s, mutta yön aikana tuulen pitäisi kääntyä etelään. Virallisen säätiedon mukaan ilman lämpö on -0,5.

Alkutalven pakkaskeliä kesti viitisenkymmentä päivää, joten tammikuun suojakeliä tervehdin tyytyväisenä, senkin takia, että yhteysaluksen aikatauluun voi suurin piirtein luottaa väylän pysyessä avoimena. Melkein kokonainen talvi on kuitenkin edessä ja kokeneinkaan saaressa-asuja ei osaa sanoa, mitä se vielä tuo. Kahdeksankymmentä vuotta ylittänyt Topi sanoi eilen, että jos lumentulo ei lakkaa, saattaa sataa vielä ainakin kaksi kuukautta. Hänen ennustukseensa on hyvä tyytyä.

3 kommenttia:

 1. Teillon hirveän paljon valoisampaa kuin täällä 63° asteessa on. Mikä se asteluku siellä on? Muistelen että Hesa on 60 miltei tasan.

  VastaaPoista
 2. On täällä asteita, nyt +2. Jos ensi torstaihin asti pitää suojaa, kuten sääennuste lupaa, niin lumi menee täällä aika vähiin. Maa on jälleen paljaana monin paikoin, mikä johtuu lumen kinostumistavasta. Kinoksissa lumi on tiivistä, mutta muuten se on nopeasti sulavaa höttöä.

  Valkenemattomia päiviä täällä on, mutta kun aurinko kajastelee, syttyy valo runsaaksi, koska taivasta ja heijastuspintoja on paljon.

  VastaaPoista
 3. ripsa

  Täällä ollaan 59:ssä asteessa.

  VastaaPoista