keskiviikko 5. tammikuuta 2011

meritie nötöön

Jää ei vielä tuota suuria ongelmia yhteysalukselle, mutta yleisenä arveluna on, tuleeko toinen perättäinen vaikea jäätalvi, sillä meri alkoi jäätyä melkein kuukautta aiemmin kuin viime vuonna. Sen verran jääestettä jo on, ettei aluksen aikataulu enää pidä. Hyvä asia on, ettei matkapahoinvoinnista ole nyt huolta ainakaan laivan keikkumisen takia. Meri ei sentään ole kauttaaltaan jäässä,Bokullan jälkeen alkaa avovesi, jota vielä riittää silmänkantamattomiin. Lumi heijastaa kauniisti aamupäivän lempeää valoa Eivorin saapuessa ensimmäiseen pysähdyspaikkaansa matkalla Utöön.

4 kommenttia:

 1. Mitä on pakkasta? Vaasassa alueesta riippuen -25-17 C. Oletan että siellä tuulee sen verran koko ajan että ei taida olla kovin paljon lämpimämpää?

  VastaaPoista
 2. Sää rannikkoasemilla tänään klo mitä se nyt mahtaa olla, pari-kolme astetta pakkasta, joka klo 23 mennessä heikkenee yhteen ja yöksi kipuaa nollaan, painuakseen taas torstaina pari astetta miinuksen puolella. Nyt on kaakkoistuulta 7 m/s, puuskissa 10 m/s, mikä ei ole täällä paljon, mutta ihan riittävästi. Ilmapuntari lupaa vaihtelevaa säätä ja sitähän meillä piisaa.

  VastaaPoista
 3. Siellä sitä ei pääse vieraantumaan luonnosta. Raikasta ja kaunista maisemaa.

  VastaaPoista
 4. Varsinkaan tänään ei ole pääsyt vieraantumaan luonnosta, mutta on sentään katto ja lattia ja seinät ympärillä. Uskomattoman nopeasti tuuli pyörittelee korkeita kinoksia tukkii kulun. Ehkä nyt olisi sopivaa lukemista Veikko Huovisen Hamsterit.

  VastaaPoista