keskiviikko 12. tammikuuta 2011

karkkipötkön värinen

Tämä karkkipötkön värinen majakka on seissyt paikallaan vuodesta 1814. Ensimmäinen valomajakka rakennettiin luodolle 1753. Nykyään ei majakalla ole korvaamatonta merkitystä kauppamerenkululle, mutta se on muuten hyvä apu vesilläliikkujille. Aivan saaren likeltä kulkee ahkerasti liikennöity laivaväylä, jossa tarvitaan luotsipalveluja. Saarella sijaitsee luotsiasema, joka on kuvan vasemmassa reunassa. Oikealla on entinen luotsien virkatalo, jossa sijaitsi pitkään linnakkeen keittäjän asunto. Saaren hiljaisuuteen kuuluu luotsiaseman vieressä pyörivistä tutkista lähtevä vonkuna, joka ei kuitenkaan ole häiritsevän voimakas. Voimakkain ääni on aaltojen pauhu, joka syntyy veden vyöryessä saaren eteläisen rannan matalikolle. Majakka kuvastuu etelälahden jäästä.

6 kommenttia:

 1. Näyttää aika pienelle tuo rakennus oikeassa laidassa majakan rinnalla.
  Vähiin on lumetkin tuolta alueelta menneet, vai tuliko tänään lisää.

  VastaaPoista
 2. Lunta on tullut lisää ja jos sääennusteeseen on luottaminen, sitä tulee vielä huomennakin, mutta tuulet ovat niin vinhat, ettei lumi kauan kallioilla pysy.

  (Kommenttilooraan tulee kuvasi, mutta muualta se on jostain syystä kadonnut.)

  VastaaPoista
 3. Pois on juu...
  Blogger on sensuroinut =DD

  Kokeilin ladata, tai siis latasin uuden kuvankin profiiliin, mutta ei auttanut joten, mut on nyt sensuroitu. =DD

  VastaaPoista
 4. Bloggerilla on jotain sinua vastaan. Kuvasi oli äsken pelkkä neliö eli raamit. Voisi auttaa, jos ensin deletoisit pois itsesi ja lataisit sitten takaisin. En osaa sanoa, sillä en tosiaan ole tietotekniikan ihmelapsi.

  VastaaPoista
 5. Kappas vaan, sinä sen keksit =DD
  Nyt näkyy, piti vaan vaihaa koko kuva, kun en tältä koneelta löytänyt entistä.

  VastaaPoista
 6. Ei mitään vikaa kuvassa. Blogger saatiin normaaliin päiväjärjestykseen.

  VastaaPoista