lauantai 30. heinäkuuta 2011

musikantti

Vierastan edelleen Helsingin kadunkulmahanuristeja, jotka eivät viihdytä, vaan kerjäävät. Tällä toriesiintyjällä ei ollut kerjuupussia.

9 kommenttia:

 1. Tällä musikantilla on oikein pelit ja vehkeet, varmaan musiikkikin kuulleltavaa. Täältä nuo haitarin ja viulun rääkkääjät ovat onneksi kadonneet. Musiikkia kyllä kuuluu torilta lähes päivittäin.

  VastaaPoista
 2. Torilla kajautteli komeasti kanttorin johtama mieskuoro ensimmäisellä kotimaisella. Näillä kulmilla 97 prosenttia asukkaista puhuu kotikielenään ruotsia ja loput eksoottisia kieliä, kuten suomea, toista kotimaista.

  VastaaPoista
 3. Se on tunnustettava, että ilonpito ruotsinpuhujien puolella sujuu mutkattomimmissa merkeissä kuin täällä Kalevan kankahilla.
  Joskus jopa ilman terästystä.

  Mutta miks?

  VastaaPoista
 4. Anteeksi, nimi jäi pois äskeisestä.

  hh

  VastaaPoista
 5. hh

  Sano se sävelin.

  Into yhteislauluun voi olla keskinäisen yhteenkuuluvuuden ilmausta ja kulttuurista demonstraatiota kielen ja suomenruotsalaisuuden säilyttämisen puolesta.

  Valtaväestö harrastaa yhteislaulua linja-autossa matkalla Keskisen kyläkauppaan tai muihin eläkeläisyhdistysten riemurientoihin.

  VastaaPoista
 6. Kalevi,

  vaimoni muistelee joskus lukioaikaista kielimatkaansa Saksaan v. -60 paikkeilla. Oli yhteislaulua pitkän ajomatkan ratoksi. Aber! 3 sakemanniopasta pesi kirkkaasti bussilastillisen suomalaisa lukiolaisia.
  Ettei vain olisi , hui kauhistus, germaanien rotuominaisuus?

  Oisko silti muutostakin ilmassa? Ainakin Kaljakellunta tuottaa laulua yömyöhille ja pitää seniorin hereillä.

  hh

  VastaaPoista
 7. hh

  Aikoinaan harjoittaessani poliittista kuviokelluntaa erinäisillä valtuuskuntamatkoilla Saksan Demokraattisessa Tasavallassa joutui siellä alvariinsa laulamaan Der Hahn ist tot. Walter Ulbrichtin kävi sitten yksien festivaalien aikaan niin kuin kukoillekin aina käy.

  VastaaPoista
 8. a-kh,
  googletin tuon "der Hahn ist tot" ja sieltähän paljastui kokonainen alakulttuuri, ihan minulle tuntematon, esim. videoita lataajalta "helveticjoy".

  :))

  hh

  VastaaPoista
 9. Ja vielä kerran pojat:

  Der Hahn ist tot, der Hahn ist tot,
  Der Hahn ist tot, der Hahn ist tot,
  Er kann nicht mehr kräh'n, kokodi, kokoda,
  Er kann nicht mehr kräh'n, kokodi, kokoda.
  Kokokokokokokokodi, kokoda.

  VastaaPoista