lauantai 3. syyskuuta 2011

kärpänen ja sieni


Sen minä vielä ymmärrän, että mennään metsään, mutta en sitä että mennään sieneen, mustikkaan tai puolukkaan.

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, lämpö on kivunnut yli 18 asteen ja tuuli melkein pysähtynyt.

10 kommenttia:

 1. Aika jännä kärpässieni, ihan kärpäsineen. Miksiköhän se on juuri kärpässieni???
  Täällä on ollut off/on sää, kun katson ikkunasta että aurinko paistaa ja pääsen pihalle niin vettä sataa taivaan täydeltä:D

  VastaaPoista
 2. Kiva kuva kärpäsestä ja sienestä. Minä tulin juuri metsästä. Olin siellä pyöräilemässä ja osittain kävelemässä ja jonkun puolukankin keräsin.Sienistä en välitä. Eilen vain istuttiin metsässä kaatuneen puunpäällä ja kierreltiin ympäriinsä.

  VastaaPoista
 3. Nyt ollaan kyllä ihan samoilla linjoilla...metsään menemisessä =D

  VastaaPoista
 4. tiitsa

  Yleisimmän teorian mukaan nimi juontaa juurensa siitä, että maitoon silputtua kärpässientä on joskus käytetty kärpästen tappamiseen.

  pia

  Länsi-Suomessa pidettiin aikoinaan sieniä lehmänruokana, mutta Itä.Suomessa sitä suolattiin talven varalle.

  kootee

  menee metsään monesti

  VastaaPoista
 5. Hauskat kuvat ja hauskat jutut! Kärpässieni on kiehtonut aina tavallaan. Mietin myös sitä, että siitä on tehty niin hurmaava, vaikka on tappava.Lapsena oli leikkipaikalla kärpässienen muotoinen karuselli.

  VastaaPoista
 6. Sienistä puhuin eilen, jätän suosiolla metsään paisit kantarellit joita täällä kasvaa. Laitanpa oikein linkin kun oli vielä muistissa http://sieniopas.info/myrkylliset-sienet
  Eli ei siinä ryöppäykset auta jos valitsee väärin, ainoa noista on korvasieni mistä myrkyt poistuu ryöppäyksella. Täällä kesä jatkuu ja jatkuu en valita.

  VastaaPoista
 7. johanna

  Punaiset kärpässienet ovat koristeellisia metsän tonttuja.

  ari

  Kärpoässienissä on hyllä syötäviäkin lajikkeita. Yleensä keräilen rouskuja, kantarelleja ja suppilovahveroita, niin ja tateja, jotka vain paranevat kivattuina. En ole pitkään aikaan säilönyt sieniä muuten kuin kuivaamalla, koska minulla ei ole kunnollista säilytystilaa suolasienille.

  VastaaPoista
 8. Äitini paistoi kärpässieniä kokonaisena ja sitten niitä oli hellannurkassa kärpäsloukkuna tai -myrkkynä. Se oli aikaan ennen kattoon ripustettavia kärpäspapereita.

  VastaaPoista
 9. Mistähän johtuu, että monasti myrkyllisimmät sienet ovat niitä kauneimpia? Varsinkin punaisena helottava kärpässienen vihulainen, joka näyttäisi lautasella melkoisen herkulliselta. On se niin väärin. Itse aivan varmasti saisin myrkytettyä ihmisiä, jos sieniä keräilisin. Tyydynpä vain ihailemaan ja katselemaan kuvia...:)

  VastaaPoista