keskiviikko 7. syyskuuta 2011

ruovikko ruskettuuRuovikko ruskettuu syksyn edetessä ja kaunistuu vain talven tultua, jos lunta saamme. Kuvat ovat toissapäivältä. Eilen alkoi sataa ja koko tämä päivä on ollut myrskyinen, etelätuulta 16-20 metriä sekunnissa. Meri kohisee, mutta aallokko ei nouse likikään samoihin mittoihin kuin ulkoluodoilla. Utössa ei juuri nyt tuule niin vnhasti kuin täällä. Lämpö on 15 asteen tienoilla.

6 kommenttia:

 1. Suhisee se sielläkin, varsinkin noissa tuulilukemissa.

  VastaaPoista
 2. Tämä on normaalia syksyn oottelua. Tai onhan tämä 'lämmintä alku-syksyä'...!
  Mainiot syksyn aloittelu kuvat.

  Meidän korkeudella ruovikot järvien rannoilla alkavat väräytyä keltaisiksi.
  Jos olisi yöpakkasia - värjäys kiihtyisi.
  Viime yö oli lämmin - +12 astetta...!
  On se ollut yksi pakkas-yö - ainoa koko suvena...!

  VastaaPoista
 3. Lämpimät ovat yöt täälläkin, eivät lämmön suhteen juurikaan päivästä poikkea. Tuuli on lounaassa, 6 m /s, meri lämmittää. Kovin paksu ei pilvikerros auringon edessä ole.

  VastaaPoista
 4. Tuntuu siltä, kuin ei olisi kuin vähän aikaa siitä, kun rannoilla tuli tutkailtua mennen kesän ruovikoita. Ja nyt taas ruovikot ovat aikansa eläneitä. Nopeasti meni kesä...:)

  VastaaPoista
 5. Kyllä on niin riivatun lyhyt kesä, jos elää vain kesästä kesään,kuten minä, vaikka en kaikkea muissakaan vuodenajoissa hyljeksi. Vanha kansa jakoi vuoden kahdeksaan vuodenaikaan. Heille luonnonmerkkien seuraaminen oli tärkeämpää kuin urbaani-ihmisille, joille säätila merkitsee ainoastaan pukeutumista muodikkaisiin sesonkivaatteisiin.

  VastaaPoista