perjantai 2. syyskuuta 2011

oi, hiljaisuusVielä löytyy rakentamatonta puistonreunaa Helsingin narinkkatorin tienoilta. Paikalle avataan 2012 hiljaisuuden kappeli. Kaupungilta löytyy tilaa ja valtion kirkolta rahaa. Uusi luomus tullee muistuttamaan, ainakin kuvista päätellen, suurta pönttöä. Tarkekuvassa se näyttää jumalattoman rumalta historiallisesti arvokkaan Turun kasarmin entisen talousrakennuksen (ent. linja-autoasema) vieressä.

6 kommenttia:

 1. löytyyköhän käyttäjiäkin...siis oikeita käyttäjiä, ei niitä väärinkäyttäjiä :DD

  VastaaPoista
 2. Mitä näistä enää kykenee sanomaa, kaupunkikuva muuttuu pönttöcityksi ja siitä sitten pitäisi nauttia, taidanpa kiertää keskustan kaukaa...:)

  VastaaPoista
 3. tiitsa

  En tiedä kohderyhmää. Ilmeisesti pömpelistä tulee äänieristetty.

  ps

  Jos vielä jatkan tätä, tulee minustakin pönttö.

  VastaaPoista
 4. Pitää vielä sanomani, että tietenkin Helsingillä on puolensa, mutta joistakin rakentamisen piirteistä en pidä. Kamppi on minusta rakennettu liian raskaasti ja täyteen ja Töölönlahden kulmille bykataan yhteen sumppuun globaalin arkkitehtuurin laatikoita. Riippumatta siitä, oliko Mannerheim murhaaja, niin patsas, postitalo ja sen edessä oleva aukio olivat harmoninen kokonaisuus, jonka Kiasma nyt rikkoo. Kiasma olkoon arkkitehtonisesti mitä on, mutta se on iankaikkisesti väärässä paikassa. Finlandiatalon takia menetettiin legendaarinen Hesperian monttu. Talo ei vuosikymmenten totuttelun jälkeen ole hullumpi ja edustaa samaa arkkitehtonista linjaa kuin Sunilan sellutehdas synnyinkaupungissani Kotkassa. Rakennuksen marmorikuorrutuksesta on tehty taiteen nimissä Suomen sääoloja suurempi asia.

  VastaaPoista
 5. Olethan sinä Kotkan lipeätehtaan nähnyt. Tuoksut eivät kylläkään ole entiset, mikä on huonompi asia.

  VastaaPoista