tiistai 6. syyskuuta 2011

spitaaliset

Komeimmat kurpitsat olen nänyt Kuopion satamatorilla. Nämä varsinaisen Suomen kurpitsat näyttävät vähän sairaalloisilta.

Liisa kertoi eläkeläisen kukkaroa kirpaisevan omenakilon hinta Kuopion torilla, 2.90. Turussa se on 3.90. Kotimaisissa omenissa on varmaan kultahippunen sisällä. Erittäin hyviä tuontiomenia saa läpi vuoden parin euron kilohintaan, eikä sekään ole halpaa. Aioin kerran ostaa yhdeltä siilinjärveläiseltä maatilalta ns. lähiruokaa, mutta en ostanut, koska yksin perunatkin maksoivat kaksi kertaa enemmän kuin torilla. Ei pidä maksaa kiskurihintaa elintarvikkeesta vain siksi, että se käydään ostamassa suoraan maatilalta ilman kuittia. Mansikantaimetkin tuodaan pääasiassa Hollannista, joten se suomalaisista suonenjokilaisista mansikoista. Suonenjokilaiset mansikkakeisarit ovatkin Espanjassa seuraavaan satokauteen asti. Poimijat tulevat jostain rajan takaa. Me herkkusuut sen maksamme.

4 kommenttia:

 1. Tulevana viikonloppuna on kalaryssäys, jossa näitäkin taas näkisi. Onpa Turussa todella kallista. Myyjät pyytävät tasan niin paljon kuin asiakkaat suostuvat maksamaan.

  Kuititon kauppa ja palvelut toimii
  vat edelleen. Minulle on ainakin tarjottu sitäkin vaihtoehtoa. Kieltäydyin,koska verotkin on maksettava, että edes jollakin lailla yhteiskunta toimisi.

  VastaaPoista
 2. Kuopiossa torikauppa on jotenkin letkeämpää kuin lännessä. Hinnoissa ei ehkä ole suuria eroja, mutta ihmisissä on. Torikaupassa on kyllä puolensa mutta kun Peltolan torilla Vantaalla kysyin torikauppiasyhdistyksen puheenjohtajalta, miksi tavara on keskimäärin kalliimpaa kuin viereisissä kauppaliikkeissä, hän vastasi, että täytyyhän hintoihin pieni fiilinkiliä panna.

  Kuopion torin varrella olevan K-Vel(j)miehen kauppias sanoi minulle, että markkinapäivät ovat hänelle myynnin kannalta joulusesongin veroisia.

  VastaaPoista
 3. Ja on muuten niin nappiin osuva otsikointi. Nyt on sitä aikaa, kun melkein kämpän kuin kämpän lasitarjottimilla löytyy kokoelma toinen toistaan rupisempaa ja arpisempaa kurpitsaa. Värit ovat ihan jees, mutta on niiden pinta jotensakin karmaiseva. On kuin laittaisi tuhkarokkoisen ihmisen keskelle pöytää kököttämään... no jaa...:)

  VastaaPoista
 4. Vähän syyläisiä ovat. Myyjä sanoi, ettei niistä oikein syötäviksi ole.

  VastaaPoista