sunnuntai 18. syyskuuta 2011

sunnuntaina


Sunnuntaina oli aivan verraton ulkoilusää käydä tähyilemässä saaren sisäosien uskomattoman upeita kallioita. Halusin kuvata kalliomäntyjä ja kuvasinkin, mutta niinpä vain sattui taas kameran lasiin sinistä merenpintaa, jossa näkyi niitä veteen sopivan näköisiä valkoisia seilipaatteja.

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia, mäntyjen latvat näytttävät aivan vihreältä matolta ja meren sininen rajaa kauniisti latvuksia. Ok, niitä paatteja lisää, mutta kyllä ne sopivat kuvaan, jossa on vettä. Kahisen uudestaan, jos paatteja alkaa tulla vedettömiin kuviin...:)

  VastaaPoista
 2. Ulkosaarelaisten mielestä välisaaristo on jo manteretta. Täkäläisen saariston etu on luonnon monimuotoisuus. Utö on luontojaan puuton, vaikka siellä nyt jo jotain kasvaakin. Jurmossa on istutusmetsikkö, mutta Aspö on jo luonnostaan metsäinen saari. Nötö on jo suuri, maaseutumainen saari. Berghamnissa, joka on tuossa melko lähellä, en ole koskaan käynyt, mutta metsäinen sekin on. Utösta kaipaan lähinnä myrskyjä ja luotoja, mutta majakka- ja linnoitussaarena sekä ylenmäärin majoituskapasiteettia omaavana Suomen eteläisimpänä asuttuna saarena sinne on alkanut tunkea liikaa turisteja vuoden 2005 jälkeen, jolloin armeija jätti kasarminsa. Juuri sen takia siellä ei ole mukavaa olla kesällä. Parasta aikaa on sydäntalvi. Jäätalvi tuo tietysti omat hankaluutensa. Nykyisin liikenteessä olevaa alusta ei ole rakennettu jääoloihin ja paksut ahtojäämassat pysäyttävät suuretkin kauppalaivat.

  VastaaPoista
 3. " niin kauas kuin silmäin siintää.." no ei näy järviä lahtineen, mutta upeaa maisemaa kyllä. Korkealle olet kiivennyt tähystelemään. Tuo puiden latvamatto on kaunis, niin ja meri tietysti :)

  VastaaPoista
 4. Se Järvisistä ja Lahtisista, Meristä ja Kallioista, Kivistä ja Mäntysistä. Luonnosta saatujen sukunimien kirjo tuli mieleeni. Koko viikoksi on luvassa enemmän tai vähemmän sadetta, mutta ensi sunnuntaina ehkä kiipeilen.

  VastaaPoista